Fri Dec 8, 2017

ENEDI: First Meeting

Raised Image

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος ΕΝΕΔΗ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και έλαβε χώρο στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στόχοι του προγράμματος ΕΝΕΔΗ είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων για ηλεκτροδότηση κέντρων δεδομένων και η ανάπτυξη ευφυούς συστήματος διαχείρισής τους βάση μετρικών ενεργειακής κατανάλωσης από αισθητήρες και μετρικές κατανάλωσης υπολογιστικών πόρων.

Για παράδειγμα, μείωση της κατανάλωσης εντός κέντρου δεδομένων προτείνεται να γίνεται δυναμικά με τη συγκέντρωση εικονικών μηχανών σε λιγότερους εξυπηρετητές και απενεργοποίηση πλεοναζόντων όταν αυτό είναι δυνατόν, ή μέσω της αυξομείωσης λειτουργίας εξυπηρετητών αποθήκευσης δεδομένων. Θα εξεταστούν επίσης σενάρια μεταφοράς εικονικών μηχανών και εικονικών κιβωτίων (containers) ανάμεσα σε κέντρα δεδομένων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι εταίροι του προγράμματος αποτελούνται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το πρόγραμμα ΕΝΕΔΗ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της επιλέξιμης περιοχής με την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της χρήσης τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενσωμάτωση όλων των θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, είτε όσον αφορά την προστασία από κινδύνους είτε την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Raised Image